Bun venit!

 

Descopera Valea Barcăului

Râul Barcău se formează dintr-o serie de izvoare situate în Piemontul Oșteana la limita dintre Munții Meseș și Munții Plopiș. Majoritatea prezentărilor turistice ale zonei, identifică izvoarele Barcăului în două izbucuri: Izbucul Mare și Izbucul Mic. Această desemnare este improprie. Izbucul Mare alimentează de fapt, Valea Măgurii care se varsă în Toplița. Debitele din Izbucul Mic se varsă în râul Răchita.
Cursul superior al râului Barcău, amonte de confluența cu râul Răchita este cunscut sub numele de Râul Ștei, Râul Berchesei sau Râul Bărcașu. Pe sectorul dintre confluența cu râul Barcău și Râul Toplița, râul este denumit Râul Tusa. Abea în aval de confluența cu râul Toplița, râul poartă denumirea de Râul


Cum ajungem in Valcău de Jos

Ca si mijloace de acces exista un drum national asfaltat (DN 191D), care trece prin localitatea Valcau de Jos si face legatura cu DN 91 în localitatea Nusfalau si cu E 81 în localitatea Ciucea cu o întindere de 5 km. Celelalte localitãti sunt legate de centrul comunei prin drumuri comunale majoritatea reabilitate astfel se poate circula în conditii bune. În comuna nu exista cale ferata cea mai apropiata cale ferata fiind în localitatea Nusfalau la aproximativ 12 km distanta fata de centrul comunei.

Drumurile nationale ce traverseaza judetul Salaj sunt:

DN 1B: Lim.jud. Bihor – Ip – Nusfalau;
DN 1C: Lim.jud. Cluj – Glod – Ileanda – Rastoci – lim.jud . Maramures;
DN 1F: Lim. jud. Cluj – Zimbor – Zalău – Lim. jud. Satu Mare – modernizat
DN 1G: Lim. jud. Cluj – Cuzăplac – Zimbor – Hida – Tihău
DN 1H: Lim. Jud . Bihor – Nusfalau – Simleu Silvaniei – Zalau – Jibou – Rastoci.

Drumuri judetene – DJ 191 D pe o lungime de 3,5 km;

Drumuri comunale:

o DC 90 din DJ 191 D (Valcau de Jos – Valcau de Sus – Subcetate);
o DC 88 din DJ 191 D (Lazuri – Preoteasa);
o DC 83 din DJ 191 D (Sâg – Preoteasa);
o DC 90/A din DC 90 (Valcau de Sus – Preoteasa);
o DC 90/B din DJ 191 D (Valcau de Jos – Ratovei)